Kdaj? 23. in 24. oktober 2024, od 9. do 16. ure
Kje? Zagrebška cesta 18, Maribor

Pridružite se nam na 5. Festivalu znanosti v Mariboru, kjer bomo odkrivali najnovejše znanstvene in tehnološke dosežke. Program bo obsegal zanimive vsebine s področja navidezne resničnosti, ki se uporablja pri pouku in v praksi, plastike in njene prihodnosti v sodobnem svetu, ter ustvarjanje vizualnih učinkov in iluzij s pomočjo steklenih materialov. Spoznali boste tudi, kako spletne platforme omogočajo 3D oblikovanje oblačil, ter si ogledali pravo Formulo študentov strojništva.

Festival bo ponudil vpogled v delo geologov, litje aluminija v živo, svet optike in fotonike ter vpliv elektronike na naš vsakdan. Poleg tega boste izvedeli več o ozadju podnebnih sprememb, ponovni uporabi odpadnih avtomobilskih delov in drugih odpadkov, pa tudi o delovanju senzorjev za odkrivanje skritih snovi v zraku in hrani.

Na dogodku se bodo predstavile tudi raziskave s pospeševalniki za odkrivanje novih delcev, dosežki mobilne tehnologije in omrežja 5G ter številni drugi zanimivi projekti in tehnologije. Vabljeni, da se nam pridružite in raziskujete svet znanosti skozi zanimive predstavitve, delavnice in eksperimente!

Več informacij izveste na: www.festivalznanosti.com