Dan za spremembe

V soboto 5.6.2021 je organizator Pekarna Magdalenske mreže Maribor s partnerskimi organizacijami v okviru Festivala prostovoljstva v Mariboru izvedla dogodek na dvorišču Doma Danice Vogrinec na Pobrežju za varovance doma. Starejši občani so bili v času epidemije posebej prikrajšani druženja, stikov z najbližjimi in se težko soočajo z omejitvami, ki so prikrajšali njihov vsakdan.

Članice mreže so se v okviru aktivnosti Dan za spremembe odločile, da s pestrim programom popestrijo njihov vsakdan jih razveselijo in jim  pričarajo prijetno druženje. Nastopile so mladi ženski pevski zbor Zborke iz Ljubljane in z nekaterimi občinstvu poznanimi pesmimi skupaj zapele. Nekatera znana besedila so malenkost zabavno priredila, tak da je bilo slišati smeh med občinstvom. Zaključek njihovega nastopa je bil  nagrajen z glasnim aplavzom. Sledil je nastop društva Zelena steza z gibalnimi vajami. V toplem sončnem dnevu se je bilo prijetno raztegniti in razgibati telo. Mladi prostovoljci, ki so tudi bili prisotni med občinstvom so prav tako skupaj s starejšimi občani raztegovali roke visoko v zrak. Nato je sledila predstavitev aktivnosti društva REPS/Canis. Predstavili so svojo dejavnost, reševalne pse in povdarili družbeno socialno korist reševalnih psov. Nato so pokazali nekaj trikov s psi, da pokažejo njihove veščine. Občinstvo je bilo navdušeno nad simpatično predstavo s psi. Nato so se skrbniki s psi spehodili med starejšimi občani, da so pse lahko pobožali. Obojestransko so bili navdušeni, saj so reševalni psi navajeni družbe in se radi božajo.

Dogodek se je zaključeval, postajalo je vedno bolj vroče predvsem psom in tudi občinstvu. Ob tem dogodku smo se spomnili na vse mlade prostovoljce, ki so nesebično pomagali tako starejšim občanom in vsem ostalim preživet te težke nenavadne čase, ki posebej prizadenejo ranljive skupine in starejše.