Potopis "S hojo krepimo zdravje" - Camino utrinki iz Španije in Portugalske

Vabimo vas, da se v petek, 16. 4. 2021, ob 20. uri podate na potovanje z nami!
Jože Marinič, dolgoletni član Fotokluba Maribor, se že od osnovne šole dalje ukvarja s fotografijo in ima za seboj številne samostojne in skupinske razstave.
Z izbranimi motivi želi vsakega gledalca tenkočutno popeljati na videz neskončno dolgo pot, ki jo je soustvarjal z lastnimi koraki ob spremstvu soproge Dragice Marinič. Pomembna je bila pot in na njej doživeta ljubezen in umetnost svobode, ki se prepletata skozi dimenzije neusahljive energije vsakodnevnega potovanja: topline vzhajajočega sonca, bolečine tišine, jutranje simfonije ptičjega petja, valovanja pšeničnega klasja razprostranih zelenih polj, borovih in evkaliptosovih gozdov, novih prijateljstev; vse to enostavno človeka obogati, mu daje nevidno moč, ga oplemeniti z vero upanja, vztrajnosti in radosti.
Avtorju je uspelo skozi fotografski objektiv prestopiti meje vsakdanjosti in tako ponudi gledalcem priložnost, da se v vsakem prebudi otroška duša, ki ne pozna omejitev in ovir.
Fotografije so kot mozaik zgodbe, sestavljene iz neminljivosti lepote in barvitosti narave, kulturne preteklosti in ohranjenih arhitektur v mestih in vaseh, domačnosti rimskih, kamnitih mostov, iskrenih pogledov in pozdravov domačinov in drugih popotnikov, romarjev, pa znamenj, ki mimoidočega kličejo k postanku in požirku vode iz hladnega studenca ter zahvali za življenje, družino in prijatelje.
Avtor gledalcem prepušča potovanje po poti, kjer cilj ni pomemben: »ULTREIA«: VEDNO NAPREJ! in »BUEN CAMINO!«: SREČNO POT!
 
Za več informacij in povezavo do samega dogodka kliknite sem.