Taja Božič je snemala videospot v Centru eksperimentov Maribor

V soboto, 8. maja 2021 smo uspešno zaključili projekt, v katerem je Center eksperimentov Maribor sodeloval z mlado pevko Tajo Božič, ki se predstavlja pod imenom TAJA. Taja je samozaposlena v kulturi, kantavtorica, pevka in instrumentalistka. Kot klaviaturistka je stalno dejavna pri različnih zasedbah, že večkrat je igrala na različnih festivalih in prireditvah, kot sta Festival Lent, festival Arsana In Anin Festival. Z Jazzladies so nastopile tudi v polfinalni oddaji Slovenija ima talent.

Pri projektu v Centru eksperimentov Maribor jo je spremljala ekipa treh prijateljev 3FPS, ki skupaj ustvarjajo na področju video produkcije in grafičnega oblikovanja. 3FPS (3 frames per second / 3 friends per squad) sestavljajo Atena Bošnjak, Filip Milošeski in Hristina Trajkoska. Vsi trije obiskujejo program Medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru in skupaj ustvarjajo sveže vsebine za trg. Zraven video produkcije in grafičnega oblikovanja ustvarjajo tudi na področju marketinga, 3D modeliranja, fotografije in PR-ja.

Idejno je pri scenariju tokrat sodeloval tudi Rene Maurin, priznan slovenski režiser; prav tako pa tudi mi Evropski kulturni in tehnološki center - Center eksperimentov Maribor s svojo strokovno podporo, načrtovanimi kemijskimi poskusi, pomočjo pri samostojni izvedbi le - teh ter snemanjem v naših prostorih mladinskega centra.

Veselimo se izida Tajine skladbe 2. 6. 2021.