Vabimo vas na Večer Nikole Tesle!

V sodelovanju s Centrom Noordug vas vabimo na brezplačno predavanje in pogovor o življenju in delu Nikole Tesle, genialnega znanstvenika in izumitelja, ki bo v Centru Noordung v Vitanju v petek, 3. 7. 2020 ob 19.00. Zaradi velikega zanimanja je odprt dodatni termin v petek, 17. julija.

Razstava, ki pa jo je pripravil MC EKTC Maribor bo v Vitanju na ogled do 31. 8. 2020.

Predavanje bo izvedel g. Miran Perhavec, ki ga življenje in delo svetovno znanega vizionarja privlačita že od mladosti. Ob večletnem preučevanju in zavzetem raziskovanju je spisal biografsko knjigo o Teslovem življenju v Evropi z dodatkom o njegovi smrti ter usodi znanstveno-izumiteljske zapuščine.

Program:
18.00 – vodeni ogled Centra Noordung (ob doplačilu)
19.00 – predavanje in pogovor s predavateljem
21.00 – druženje s pogledom v nebo

Večer z Nikolo Teslo, kot nam ga bo predstavil g. Perhavec, bo razgrnil znane, marsikomu pa tudi nekatere manj znane in nove informacije o Teslovem življenju in delu, zato vsekakor pričakujemo zelo zanimivo predavanje. V razgovoru po koncu le-tega boste lahko zastavili vprašanja na temo, ki vas v zvezi s Teslo najbolj zanimajo. Med temi se vse pogosteje pojavljalo takšna, ki izvirajo iz raznih teorij zarote, zmotnih prepričanj, pa tudi nekaterih mitov, ki dandanes krožijo v javnosti in med vsemi tistimi, ki jih življenje in delo neutrudnega ter neprekosljivega genija bolj ali manj zanimata.

 

Za dodatne informacije obiščite:

https://www.center-noordung.si/events_calendar/vecer-nikole-tesle/